ALFRED BOSCH, temperament i nous signes de progrés per BARCELONA

pau miserachs alfred bosch alfons palacios sopar MES opiniosocialdemocrataPau Miserachs, Alfred Bosch i Alfons Palacios

Dimarts 20 de març, Mes, Moviment d’esquerres, que també es coneix com els socialistes republicans, els del retorn del socialisme republicà a Catalunya, avui esquerres en moviment, van reunir-se  a Barcelona en un sopar debat amb el candidat d’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA a l’alcaldia de Barcelona. El President del Partit, Alfons Palacios, va obrir l’acte recordant que MES, Moviment d’esquerres és un partit sobiranista, però amb presència municipal i vocació municipalista que veu positiu les aliances i acords amb altres partits d’esquerres de cara a les properes eleccions municipals, felicitant-se per la presència del candidat de Esquerra Republicana de Catalunya en aquest sopar debat.

Bosch va demostrar ser un home  amb pensament clar i enèrgic en la resposta- Va aportar amb els seus plantejaments una nova visió actualitzada dels vells principis de la llibertat, la igualtat i la fraternitat, des de la seva independència de criteri no sotmès a cap dogmatisun eix de capitalitat. Aquí no es rendeix  ningú, doncs és bàsic tenir la capitalitat de Catalunya. La República de Catalunya – va afirmar-  no es concep sense Barcelona.

Però Barcelona una peça com esquer del procés sobiranista no funcionaria. És bàsic per avançar –deia- el concepte dels drets, doncs Colau va fer promeses de tipus socials i no podem oblidar que som gent de progrés. Som i representem una opció d’esquerres.

Avui s’han acabat els moments de les varetes i les pocions màgiques, va sentenciar Alfred Bosch, afegint que hem de ser partidaris del redreçament social, complir amb el que està en marxa i són projectes bons. Però es pot millorar tot, per exemple  amb l’habitatge és possible establir la col·laboració entre el sector públic i el privat. És possible construir un habitatge social a preus assequibles. Fer possible projectes més tangibles per fer créixer Barcelona., i ajudar a les famílies que no poden pagar els lloguers.  És responsabilitat de l’Alcalde trobar sortides, doncs la gent vol dignitat i la ciutat te molts problemes per resoldre. També donar noves oportunitats a la gent jove.

Per Bosch, Barcelona té una definició: és la ciutat dels prodigis, doncs la ciutat es distingeix per les solucions, no pels problemes, i hem de tenir l’afany de superació davant els entrebancs, com per exemple la pèrdua de l’Agència del Medicament que no es pot atribuir alegrement al procés ni al 155, essent inacceptable l’ocurrència d’Ada Colau de dir que    de l’independentisme s’havia d’haver passat a fer acció positiva. La indefinició, l’equidistància i l’ambigüitat han sigut característiques del seu mandat. Barcelona, en canvi por ser la capital e les noves tecnologies del Sud d’Europa.

També hem d’apostar per la formació i combatre la bretxa digital, va dir tot seguit, destacant que Barcelona no ha vist la seva autoestima tocada.  Va insistir en la autoestima com quelcom que es patrimoni de tots els ciutadans, el que ens permet triar el que podem ser i fer. En tots els sectors: turisme, salaris, famílies…

El Ponent Bosch va comentar també que hem de tenir com ciutadans  autoconfiança i orgull. Va recordar que Barcelona s’ha aixecat sempre de tot el que li ha passat en la història. Els ciutadans pedra a pedra han reconstruït la ciutat. L’exemple el va donar parlant dels bombardeigs de Barcelona.

Bosch va explicar que en el proper ple municipal la alcaldessa Ada Colau no porta el tema de l’abaratiment dels serveis funeraris que Esquerra considera necessari resoldre. És un trencament clar de l’alcaldessa amb ERC el no tractar aquest assumpte greu per molts ciutadans que han de pagar preus entre 6.000 i 8.000 euros als serveis funeraris.

Colau ho veu tot com un problema. Tot és un problema sota el seu mandat i no volem Barcelona com la capital dels problemes, volem la capital de les solucions, va afirmar Bosch de manera  categòrica i amb una energia inusual en els seus actes. Ara està surtin l’home emprenedor que va moure el COOB’92 i el brillant professor Universitari de Londres, Chicago i Washington. A Alfred Bosch noli agraden les decisions arbitràries, ni els errors de voler  destruir els partits. El diu ben clar que s’ha d’evitar el favoritisme i el nepotisme ni prometre res que no es pugui complir. No s’ha d’enganyar a la gent –va insistir, doncs també creu que es pot afavorir la mobilitat que exigeix millores en el transport públic i connectar els barris de muntanya a Barcelona. Va denunciar la falta de connectivitat de Sarrià amb el metro, per poder anar a totes les zones.  

A les postres es va distribuir el llibre commemoratiu del 70 aniversari   de la Declaració Universal dels Drets Humans, editat per el Grup d’Estudis Polítics amb el patrocini de l’opinió i la col·laboració de Mes, Moviment d’Esquerres.   El llibre es composa d’una presentació de Josep Maria Terricabras, Catedràtic de Filosofia i eurodiputat de ERC, una introducció de Pau Miserachs, President del Grup d’Estudis Polítics i un ampli informe del Dr. Alfred de Zayas, Professor of Law  de l’Escola Diplomàtica a Ginebra sobre l’aplicació del dret a l’Autodeterminació a Catalunya, junt amb el text de la Declaració Universal i els Pactes Internacionals de Nova York de 1966, que l’Estat espanyol no va ratificar fins 1977.

Fotografies de Pau Valero.