Demana l’alliberament dels polítics catalans empresonats

Critica la violència desplegada per les forces policials anit i l’1 d’octubre

– Mostra la seva preocupació per l’evolució de la causa general contra l’independentisme

El Grup d’Estudis Polítics, presidit pel jurista Pau Miserachs, atesa la violència desplegada per les forces policials el dia 1 d’octubre de 2017 i el divendres 23 de març de 2018 a Barcelona, mostra la seva preocupació per l’evolució de la causa general contra l’independentisme català i la manca de comprensió i respecte al resultat electoral del 21 D.

Mantenir privats de llibertat diputats elegits democràticament, impedint-los l’exercici dels seus drets polítics, és una situació que pugna amb les consideracions més recents del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, per la qual cosa demanem l’alliberament dels polítics catalans empresonats.

També veiem com irregular i fora de la normalitat les constants ingerències del govern de l’Estat sobre la idoneïtat dels candidats, tots ells diputats electes, a ser investits President de la Generalitat de Catalunya, elecció que és competència exclusiva del propi Parlament.

Preocupa la actual manca de garantia dels drets polítics i els fets de les destitucions considerades irregulars per no haver sigut derogades legalment, ni suspeses,  les normatives que legitimen la Presidència i el Parlament de Catalunya.

Són també preocupants les constants provocacions de caràcter radical d’ultra dreta que s’han produït a Catalunya en els darrers temps, inclosa l’acció de desunir la societat catalana i enfrontar-la per raons d’idees personals sobre el futur de Catalunya, amb l’excusa de defensar el constitucionalisme espanyol  i la unitat d’Espanya, actuacions que generen inseguretat i preocupació empresarial i social.

El Grup d’Estudis Polítics denuncia la involució política que està demostrant l’Estat, que pateixen els ciutadans en l’exercici de drets i llibertats.

El Grup d’Estudis Polítics demana al govern espanyol que accedeixi a resoldre per la via del diàleg les diferències amb el govern català empresonat i despenalitzar les accions penals iniciades per motivacions polítiques contra l’exercici del legítim dret dels catalans a l’autodeterminació que reconeixen les Nacions Unides a tots els pobles, sense discriminacions ni exclusions.

Barcelona, 24 de març de 2018

ConteBCN Comunica
Tel. 628118333
info@contebcncomunica.com

NP- GEP. Despenalització delictes polítics