Valora la recuperació del diàleg trencat per la solució del conflicte Catalunya-Espanya amb llum i taquígrafs, sense intermediaris ni relators

El Grup d’Estudis Polítics recorda que el dret de Catalunya a existir com a nació no pot ser objecte de discussió  per tractar-se d’un dret natural  inviolable.

Catalunya és coneguda arreu del món per la seva aportació amb la creació de la institució de “Pau i Treva” en les relacions entre els pobles per la cerca de solucions pacífiques a tots els conflictes, i s’ha distingit, a més, històricament per la seva política anticorrupció bancària i la creació dels “Consolats”.

La bandera mil·lenària de Catalunya és de les més antigues del món, com també ho és la llengua catalana i el sentit identitari tantes vegades prohibits i perseguits a les terres catalanes pels partidaris de la supressió de Catalunya com a poble.

El Grup d’Estudis Polítics valora positivament la trobada al Palau de la Generalitat del president del govern espanyol amb el president de la Generalitat MHP Joaquim Torra amb l’objectiu de recuperació del diàleg trencat entre pobles i governs per la solució pacífica del conflicte polític Catalunya-Regne d’Espanya, de forma directa i amb llums i taquígrafs, sense necessitat d’intermediaris ni relators.

El Grup d’Estudis Polítics manifesta la seva recomanació de seguir en el diàleg iniciat entre governs en una “Taula de negociació” per tal de posar les bases inicials d’entesa per despenalitzar, mitjançant una amnistia i la reforma del Codi Penal amb la supressió del delicte de sedició, la repressió de l’organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, i garantir al poble de Catalunya el seu dret irrenunciable a exercir la lliure determinació del seu futur polític.

Tanmateix el Grup d’Estudis Polítics es mostra partidari d’il·legalitzar els partits i organitzacions que defensen la dictadura així com prohibir els símbols del franquisme.

Pel que fa a les futures relacions Catalunya-Espanya, el Grup d’Estudis Polítics proposa l’estudi d’una fórmula federal oberta i amb competències amples, com a pas previ per a la independència i una futura Confederació Europea, que en cap cas signifiqui impediment per el lliure desenvolupament de Catalunya dins de l’ordre mundial.

Barcelona, 10 de febrer de 2020.

Jesús Conte
Tel. 628118333
jconte@contebcncomunica.com

comunicat-10-febrer-2020