HIPOCRESIA POLÍTICA I CONTAMINACIÓ AUTORITÀRIA

Adormits en temps de llibertat és una idea que s’apareix quan venen festes llargues que permeten marxar a segones residències.  Uns per descans, altres per fugir de la contaminació de la ciutat.

Però el que dona esperança no ens amaga la realitat de la discriminació amb què es tracta Catalunya des de l’Estat. S’ha volgut convertir Catalunya en una illa solitària, aïllada i procurar-li una situació de deplorable manca de cohesió social.

La Constitució no contemplava pas aquesta situació i semblava que ens garantiria a tots els ciutadans els mateixos drets amb independència del territori de residència i de treball.  Però no va ser així.

Catalunya ben aviat es va sentir defraudada i va veure la seva llibertat insegura. El règim va obrir les portes a moltes oportunitats, tanmateix, fora de Catalunya. La qüestió sempre ha estat subestimar les possibilitats de Catalunya. Al règim mai li ha importat el descontentament dels catalans.

A l’estat saben que tenen l’obligació de garantir als catalans tots els drets  de ciutadania, sense limitacions ni exclusions. Catalunya vol ser tractada amb dignitat i no sentir parlar d’odi contra l’independentisme.

Voler liquidar la llibertat dels catalans és també liquidar la llibertat dels altres pobles de l’Estat espanyol i tornar enrere en la història. 

A Espanya no es creu que tots els homes i dones hagin estat creats iguals, amb els mateixos drets  que es contenen a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Malauradament, el regne d’Espanya no practica ni proposa la germanor amb Catalunya, sinó l’opressió i l’acció repressiva contra l’independentisme.

Atacar la llengua catalana per part del funcionariat d’extracció castellana resident a Catalunya és una mostra més que l’esperança catalana i el projecte espanyol no coincideixen ni poden coincidir sota un pensament únic a més sense llibertat.