Pau Miserachs denuncia a República, ¿y eso qué es? el neofeixisme hispànic i aposta per reconstruir la democràcia esgotada i fallida en una República

Publicat per BBDigital, interpel·la al conjunt de la població espanyola

Pau Miserachs denuncia a República, ¿y eso qué es? el neofeixisme hispànic i aposta per reconstruir la democràcia esgotada i fallida en una República

-El llibre explica com defensar la implementació dels drets humans, com renovar les esquerres i com reiniciar el camí per recobrar l’Estat propi
-L’autor associa República amb Democràcia de renovació i Catalunya amb la República
-Per als polítics espanyols, Catalunya els hi fa nosa i cal sotmetre-la i destruir-la

BBDigital Ediciones publica aquest juliol República, ¿y eso qué es?, un llibre del jurista i polític Pau Miserachs on denuncia el neofeixisme hispànic i l’agressivitat política dels polítics espanyols contraris a la autodeterminació de Catalunya.

El volum descobreix i explica les barbaritats i errors d’actituds intransigents amb la república com democràcia de renovació. Miserachs argumenta i defensa intensament en el seu nou llibre que república és democràcia .

Pau Miserachs, polític republicà des de ben abans de la Constitució, home de pensament lliure, dels últims liberals d’esquerres, partidari d’un centre per la democràcia social en un entorn socialdemòcrata, publica en edició d’urgència República, ¿y eso qué es?

És un llibre per explicar y ajudar a entendre la realitat de la vida política a Catalunya i a Espanya, com reconstruir una democràcia esgotada i fallida, defensar la implementació dels drets humans, fer república, renovar les esquerres i reiniciar el camí per recobrar l’Estat propi perdut amb el Decret de Nova Planta de 17 gener de 1716 que va suprimir la Generalitat de Catalunya.

L’autor defensa el dret de Catalunya al ple autogovern sense interferències de cap Estat, com a drets naturals derivats de la mateixa dignitat humana, una cultura, un idioma, un sentiment, una forma de vida i la imatge de una pàtria ben diferent de la anomenada pàtria constitucional. El seu punt de partida és la il·legal ocupació de 1714 i el Decret d’annexió a Castella que va significar el Decret de Nova Planta de Felip V.

Per l’autor, cal seguir els plantejaments de les Nacions Unides, no hi pot haver estat de dret sense equitat, respecte a la dignitat humana, els drets humans i la justícia social.


Submissió, claudicació i destrucció de la nació catalana

República, ¿y eso qué es? convida a la reflexió i aporta el pensament crític de l’home polític que no creu en les limitacions imposades, en la viabilitat política del constant negacionisme, ni en les aparences democràtiques de qui està pensant en com liquidar els partits independentistes de tot l’Estat espanyol en base a una utopia reaccionària propera al totalitarisme,  i aconseguir la submissió i la claudicació de les aspiracions independentistes, fins arribar a la destrucció de la nació catalana i el català. L’autor es queixa de que, per a la política espanyola, Catalunya els hi fa nosa.

Miserachs es nega a què la gent catalana torni a ser “mesnada” o esclaus d’imposicions hegemòniques que només coneixen el poder de la força i desconeixen el valor de l’evolució i el progrés social.

El llibre, de 266 pàgines i amb un ampli i detallat índex, analitza el règim autoritari espanyol, el rebuig a Catalunya i l’objectiu desestabilitzador de la dreta reaccionària, la temptativa d’imposar la unitat d’Espanya per damunt de tot, la desafecció catalana, el fet de Catalunya i república ja són inseparables, el fet de que l’Estat no és un poder apart i les lleis han de tenir per base els drets humans, essent la democràcia molt més que un concepte polític.

El llibre es presenta amb un pròleg del conegut periodista i creador literari català Francesc Canosa, qui fa un repàs històric del Pacte de Sant Sebastià del 17 d’agost de 1930, i on assenyala que l’Estat espanyol és la constitució del nihilisme on tot es destrueix, i que quan Catalunya té el dret a existir és genèricament amb la república.

L’autor

Pau Miserachs és el president del Grup d’Estudis Polítics. També és el promotor del diari digital L’Opinió socialdemòcrata. Abans de República, ¿y eso qué es?, aquest jurista ha publicat en els últims anys Ni república ni democràcia. De la transició a la indignacióDemocràcia potes enlaire. La llei contra el pobleEstudios sobre la propiedad intelectual y la sociedad de la información. Entre la ley y la utopiaL’estat contra la democràcia; La democràcia captivaPer defensar la democràcia… Referèndum! iEl gran plet de la independència.

Barcelona, juliol de 2018

ConteBCN Comunica

Tel. 628118333

info@contebcncomunica.com