Una petició urgent demana resposta a l’escrit de personalitats i grups sobiranistes lliurat el 21 d’abril a Ginebra

Espanya només accepta la legislació espanyola i nega l’aplicació del dret internacional, en especial la Carta Fundacional de NN UU i els Tractats sobre referèndums d’autodeterminació

El document recorda que Espanya mai ha aplicat la resolució 2711/70 que obligava a fer un referèndum al Sàhara.

L’advocat Pau Miserachs Sala, president del Grup d’Estudis Polítics i coordinador de MES Moviment d’Esquerres a Barcelona, ha adreçat una petició urgent a Nacions Unides on reclama que aquesta organització obligui l’Estat espanyol a posar fi a la repressió emprada per impedir la celebració del referèndum a Catalunya del proper diumenge, 1 d’octubre. “Catalunya necessita la seva urgent actuació per aturar-la” manifesta l’escrit.

Demana també una ràpida resposta a l’escrit adreçat al secretari general que un col·lectiu de partits, entitats i personalitats sobiranistes, encapçalat pel mateix Pau Miserachs, van lliurar a l’oficina de Nacions Unides a Ginebra el passat 21 d’abril i que no ha tingut encara cap mena de reacció ni pública ni privada.

La petició s’ha fet arribar arran del discurs del ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, a l’Assemblea General de l’ONU, on novament s’ha posat de manifest que el govern d’Espanya només aplica la legislació espanyola i fa cas omís del dret internacional, en especial la Carta Fundacional de Nacions Unides i els tractats de 1966 que reconeixen els referèndums d’autodeterminació, documents tots ells ratificats pel Regne d’Espanya.

Miserachs enumera els fets succeïts en les darreres setmanes com la citació judicial a 750 alcaldes, la detenció de càrrecs públics, la mobilització de forces armades per a tasques policials i en general les accions de força emprades contra ciutadans, Parlament, Govern i càrrecs públics.

El document recorda que Espanya encara no ha complert amb el mandat de la resolució 2711/70 que l’obligava a celebrar un referèndum al territori del Sàhara, llavors sota sobirania espanyola.

Barcelona, 29 de setembre de 2017

Annexos

  • Nota de premsa sobre el document lliurat a NN UU de Ginebra el 21 d’abril de 2017
  • Carta original en anglès adreçada la setmana passada a Nacions Unides.

ConteBCN Comunica
Tel. 628118333
info@contebcncomunica.com

NP petició Pau Miserachs-ONU setembre 2017