COMUNICAT DEL GRUP D’ESTUDIS POLÍTICS

L’actual president va tenir l’oportunitat de convocar un referèndum unilateral d’independència. La mobilització del 9 de novembre de 2014 no era un referèndum vinculant

Demanem noves eleccions amb llistes democràtiques i transparents per tal que el poble decideixi el seu futur

El nou Govern i el nou president hauran de donar empara a la dignitat institucional de la Generalitat sense ser mediatitzats per interessos aliens

Hem tingut dirigents polítics en diferent moments històrics de la nació catalana que han sigut considerats símbols de canvi i recuperació política i social. Macià, Companys, Tarradellas, Pallach, Joan Reventós, Pasqual Maragall foren els símbols de la renovació i l’esperança democràtica  de tot un poble il·lusionat per viure en llibertat i millorar les condicions de vida de la societat catalana.

L’actual candidat a President de la Generalitat, també President en funcions, ha tingut l’oportunitat de convocar, durant la passada legislatura, la celebració d’un referèndum unilateral d’autodeterminació, de caràcter vinculant, per què el poble català pogués decidir lliure i democràticament mitjançant votació personal i secreta en urnes el seu futur polític com a nació europea. La mobilització reivindicativa de país celebrada el passat 9 de novembre de 2014 en cap cas es pot considerar un referèndum vinculant.

Les eleccions autonòmiques del 27 de setembre de 2015, proposades amb caràcter plebiscitari, no van donar a la coalició JuntsxSi la majoria absoluta reclamada a l’electorat per fer avançar el procés o proclamar la independència de Catalunya.

La CUP, amb algunes manifestacions contradictòries, en lloc de fer prevaler els interessos generals de Catalunya i fer avançar el procés cap a la independència,  finalment no ha propiciat la investidura del candidat. Per la seva banda, JuntsxSi tampoc ha propiciat l’acord al no substituir el nom d’Artur Mas.

El Grup d’Estudis Polítics demana, en conseqüència, la dissolució del Parlament de Catalunya i la celebració de noves eleccions a Catalunya i exigeix a les forces polítiques que presentin llistes formades democràticament i amb total transparència davant l’opinió pública.

El Grup d’Estudis Polítics considera que ara és el poble català qui ha de decidir en eleccions lliures, amb informació honesta, neta i verídica, el seu futur polític d’acord amb els respectius programes de les candidatures que es presentin.

El Grup d’Estudis Polítics considera, a més, que el nou govern que resulti d’aquestes noves eleccions i el nou President de la Generalitat que sigui investit hauran de donar empara a la dignitat institucional de la Generalitat de Catalunya a més d’ impedir que la seva política, decidida d’acord amb els diputats al Parlament de Catalunya i els principis i valors de la Unió Europea, no sigui mediatitzada per interessos aliens o de partit ni sotmesa a dictats de governs forasters.

http://grupdestudispolitics.com/

Barcelona, 8 de gener de 2016

ConteBCN Comunica
Balmes, 197, 1r D
08006 Barcelona
Tel: 932175650 – 628118333
info@contebcncomunica.com

comunicat-8-gener